Det tilbyder jeg

Guidede ture i naturen

Ro til dig selv, din krop og din baby

Både som gruppe og individuel tilbyder jeg guidede ture ud i skoven og ud til havet. Her lærer du at komme i kontakt med din krop ved at sætte gang i dit nervesystem vha forskellige øvelser i naturen. Naturen virker beroligende på vores nervesystem, den får os til at slappe af, åbner op for vores sanser og får os tilbage til egen krop.

Vi går stillegang, for at vække vores sanser og komme ned i kroppen. Vi laver vejrtrækningsøvelser og kropsbevidsthedsøvelser. Vi finder et tryg sted i naturen hvor du får ro og tid til at mærke din baby og dig selv. Vi har samtaler ude i naturen hvor vi taler om hvad der fylder for dig og hvad du kommer i kontakt med når du mærker efter.

Det vil være et forløb eller en enkelt tur, der er tilpasset til dine behov. Kontakt mig hvis du vil høre mere.

Jeg er certificeret naturterapeut hos Simon Høegmark og Sigurd Hartvig.

 

Graviditetsyoga

Graviditetsyoga sætter fokus på dig og din baby.
Graviditet er forandringens tid, og centrum er dig og din krop.
Lær at lytte til dig selv og din baby.
Igennem yoga styrker du din krop, din opmærksomhed og ikke mindst får du tid til nærvær.
Til Graviditetsyoga gennemgår vi konkrete øvelser og vejrtræknings-teknikker, som du kan benytte dig af i hverdagen samt under fødslen. Jeg tager udgangspunkt i jeres aktuelle situation og sætter fokus på de udfordringer, der følger med graviditeten.
Åndedræt, styrke, fokus og nærvær er nøgleordene for en god graviditet og fødsel. Netop dette træner vi her.
Hver session består af én times yoga + afspænding, efterfulgt af ½ times spørgetid, hvor jeg besvarer graviditets-relaterede spørgsmål, hvis der er behov for dette. 

Alt undervisning finder sted udenfor normale arbejdstider og man skal være forberedt på at der kan ske ændringer eller aflysninger.

Fødselsforberedelse for dig og din partner  

Jeg tilbyder en dag med fødselsforberedelse for dig og din partner. Det bliver en dag, hvor I får tid til sammen at koncentrere jer om den kommende begivenhed, så det for Jer bliver en god oplevelse, hvor I har Jer selv med.
Vi taler sammen om forventninger, ønsker og evt. tidligere oplevelser.
Jeg gennemgår og underviser i:
– fødslens faser
– hormonernes betydning
– stillinger i kan bruge under vearbejdet
– fødestillinger
– massagemetoder og rebozo
– kommunikation mellem dig og din partner samt Jer og sundhedspersonalet
– smertelindring
– vejrtrækningen
– evt. indgreb og komplikationer
– amning og tiden lige efter fødslen.
Jeg præsenterer ligeledes artikler og anbefaler litteratur, som I kan bruge til at udbygge jeres viden.
Vi deler dagen op i to og spiser frokost sammen. Så medbring madpakke og behagligt tøj. Så sørger jeg for resten.
Jeg glæder mig til at se jer. 

Individuel jordemoderkonsultation.

Her er der er tid og ro til at gennemgå de spørgsmål i har. Den tid er med til at skabe tryghed og jeg har som jordemoder tid til at give den omsorg jeg er uddannet til. Sammen kan vi finde ud af, hvad jeres behov er og finde en tryg og god vej, der er passende til jer. Jeg vil mærke hvordan jeres baby ligger inde i maven, hvor meget livmoderen er vokset og lytte til barnets hjertelyd. Jeg måler blodtryk og laver en urinprøve.

Efterfødselssamtaler.

Fødslen er en stor begivenhed og denne begivenhed har stor indflydelse på ens følelser og måde man ser sig selv på, sit barn og sig selv i et partnerskab. Det kan være, at man havde en klar idé om, hvordan ens fødsel skulle have været og så gik det alligevel helt anderledes. Måske gik det hele som man havde håbet og man har bare behov for at tale denne oplevelse igennem. Måske følte man sig ikke set og hørt og fødslen efterlader en tomhed og usikkerhed. Måske var fødslen en traumatisk oplevelse. Det er vigtigt, at man får talt denne oplevelse igennem,- så man kan få svar på ens undren og en forståelse for, hvorfor tingene var som de var.

Som jordemoder og veninde har jeg ofte oplevet, at jeg har talt fødselsforløbet igennem med kvinden/parret og erfaret, at man ofte har et andet billede af ens fødsel end det jordemoderen eller andet tilstedeværende personale har oplevet. Ved at få talt fødslen igennem og få fødselsforløbet forklaret, kan man opnå en forståelse, der kan være med til, at tegne et helt nyt billede af ens fødsel.  Det har stor betydning for ens oplevelse af fødslen og den måde man kan tage imod ens barn på. En forståelse af ens fødsel er også med til at forbygge fødselsdepressioner og har stor betydning for ens næste graviditet og fødsel.

 

 

 

Seneste indlæg